Havuz Temizleme Robotları

Havuz denildiğinde akla ilk gelen şey suyun en keyifli halini yaşamak gelmektedir. Elbette muhteşem güzelliklere ve özelliklere sahip farklı tipte havuzlar bulunmaktadır. Kimisi küçük kimisi olimpik kimisi de şirinliği ile dikkat çekiyor. Fakat hepsinin de temel problemi temizliğidir. Hangi ölçüde olursa olsun havuz temizlemenin zorluğu insanları yormuştur. Fakat değişen şartlar ve gelişen teknoloji buna da çözüm sunuyor. Muhteşem etkiye sahip ve bir o kadar da güvenli havuz için robotlar hizmet veriyor. Bu noktada son derece güvenli kullanım sunan havuz temizleme robotları beklenenin ötesini sunuyor. Havuz içerisinde ki suyun bakterilerden, kirden ve dış etkenlere bağlı olarak mikroplanmasından korumak artık daha kolaydır. Havuz temizliğinin bilinen eski yöntemleri her zaman zorlu ve de üst düzey temizlik sunmamaktadır. Geleneksel yöntemlerle havuz temizlemenin ne denli zor olduğu bilinen bir gerçektir. Üstelik havuzun suyu boşaltılması gibi zorlu hallerde söz konusudur. Bu durum zaman kaybına ek olarak hem su israfı hem de maddi kayba yol açmaktadır.

https://www.e-havuzmarket.com/kategori/havuz-robotlari

Havuzların temizliği için kullanılan kimyasallar üst düzey sonuç verse de her zaman su güvenliği konusunda soru işaretleri taşımaktadır. Bu hususta insanlar daha parlak, daha berrak ve tertemiz bir suda yüzmek için kimyasal kullanmaktadırlar. İçerdiği maddeler suda ki mikropları yok etse de kimyasal içerikliler üretim yönü ile zararlıdır. Havuzun zararlı mikroplarına göre daha güvenli olsa da kimyasalı az kullanarak temizlemek daha güvenli olacaktır. Bunun için son teknoloji kullanılarak üretilen havuz temizleme robotları imdadınıza yetişecektir. Zamanı daha kontrollü ve de havuz temizliği konusunda ki planlamalarınızı değiştirebilirsiniz. Sorunsuz ve de çok hızlı havuzunun temizlenmesi sağlanarak dilediğinizde kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.

Havuz Robotu Ne İşe Yarar?

Düzenli havuz temizliğinin gerçekleştirilmesi ve de havuzun dezenfekte edilmesi için birçok farklı yöntem vardır. Bunlardan bir tanesi geleneksel temizleme yöntemi olurken kimyasal kullanılarak yapılan havuz temizliği de bir diğer yöntemdir. Düzenli temizlik yapılsa da kimyasal ürün kullanımı zorunludur. Geleneksel temizlik yönteminin zorlayıcı ve de zaman kaybına yol açması daha fazla kimyasal kullanımına sevk etmektedir. Kimyasalı daha az kullanma adına havuz temizleme robotları kullanılmaktadır. Son derece etkin sonuç sunan bu robotlar üst düzey sonuç verirken her açıdan karlı olan siz olursunuz. Peki, havuz robotu ne işi yarar? Öncelikle havuz robotu daha az kimyasal kullanılarak havuzun temizlenmesidir. Cihazda bulunan fırçalar havuzun zeminini tertemiz ederken yan duvarları da temizlemektedir. Üstelik bu işlem için havuzun boşaltılmasına da gerek yoktur. Su içerisinde son derece zor temizliği olan yosunları ve de suda ki kirleri temizleme de robotlar hızlı sonuç vermektedir.

Otomatik havuz robotları sunmuş olduğu opsiyonlarla da kolaylık sunuyor. Teknolojik cihazın uzaktan kontrol edilebilmesi ve de programlandırarak kendi kendine temizlik yapabilmesi mümkündür. Geleneksel yöntemlerde dahi bazı noktalara es geçilebilirken robotların sistemi buna izin vermemektedir. Bu sayede de istenilen düzeyde dip temizliğine de erişmek mümkün oluyor.

Havuz Temizleme Robotları Seçimi

Havuz robotu alacakların öncelikle dikkat edecekleri husus fiyat / performans karşılaştırmasının yapılmasıdır. Havuz küçük ise ona göre robot temin edilebilirken havuzun büyüklüğüne göre de üst düzey etki sunan robotlar bulunmaktadır. Bu hususta seçimler havuz ölçülerine uygun şekilde olmalıdır. Dolphin, Zodiac, ICH Roboter, BTC ve Hayward gibi markalar en fazla tercih edilen havuz temizleme robotları arasındadır. Seçimlerle ilgili önceliğiniz mutlaka havuz ölçüleri ile paralel olmalıdır.

Hijyenik havuz temizliğine erişebilme adına önceliğiniz mutlaka doğru sonuç verebilecek etkide olmasıdır. Bu noktada robot özellikleri incelemesi yapmak daha iyi olacaktır. Emiş gücü, fırça özellikleri ve de robotun alan temizliğine dikkat edilmelidir. Bazı robotlar büyük ölçekli havuzlara uygun şekilde üretilmişken bazıları da küçük çaplı havuzlar içindir. Bu ayrımı çok iyi yapmak gerekirken hangi robotun doğru tercih olacağını bilmelisiniz. Hatalı ürün almama adına uzman bir kişiden görüş ve yardım alsanız daha doğru olacaktır. Her türlü etkeni ortaya koyacak havuz robotunu elde edebilirsiniz.

Havuz Temizleme Robotlarının İşlevleri ve Özellikleri

Havuzların iç temizliği için kullanılan robotlar bir nevi elektrikli süpürge görevi üstlenmektedir. Tıpkı bir evin zeminini temizler gibi işleve sahip olan havuz temizleme robotları muhteşem performansa sahiptir. Beklentileri karşılama ve de güvenli havuz elde etme noktasında oldukça etkilidir. Suyun daha sağlıklı seviyelere taşınabilmesi ve de zararlı bakterilerden arınması gibi görevleri bulunmaktadır. Kimyasalların dahi temizlik noktasında yetersiz kaldığı alanlarda bu robotlar üstün performans sergiliyor. Programlama ve uzaktan kontrol özelliğine sahip olmasından dolayı da kullanacak kişiye rahatlık sunmaktadır.

Düzenli havuz temizliğine erişebilmeyi sağlarken yüzde 30 – 40 oranında kimyasal kullanımı da azaltmaktadır. Buda ekonomik olarak olumlu yönde etki sunmaktadır. Daha az kimyasal kullanılıyor olması da suyun güvenli kalmasını sağlayacaktır. Masmavi görünüme sahip havuz elde edebilmenin anahtarı da bu uygulama ile sizin olacaktır. Genel değerlendirme olarak bakıldığında hem fiyat açısından hem de kalite açısından en fazla tercih edilen Zodiac ve Dolphin markaları tercih edilmektedir. Tercihlerinizi bu markalar üzerinden yapabilir ve size uygun olan modeli alabilirsiniz. İlk günden itibaren sizde farkı görebilir ve de ne kadar doğru karar verdiğinizi anlayacaksınız. Temizliğin en iyi seviyesini elde etmenizi sağlayacak robotlar size her açıdan fayda sağlayacaktır.

Bir Cevap Yazın

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s